Stäng meny

Observera ! Ansökningstiden har gått ut.

Vi söker nu 3 st vikarierande brandmän – kvinnor och män – till våra heltidsstyrkor. Dina arbetsuppgifter kommer att spänna över hela området ”Skydd mot olyckor” med allt från förebyggande arbete, övning, underhåll/service till direkt skadeavhjälpande insatser vid olyckor.

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats i ständig utveckling, där vi jobbar aktivt med medarbetarskap och ledarskap för att skapa en attraktiv arbetsplats för både kvinnor och män. Vill du vara med och utveckla MBR mot visionen ”Sveriges effektivaste och vassaste räddningsorganisation. Sök till oss!

Uppdraget

Du kommer att medverka aktivt i räddningsinsatser och vara med att utveckla förmågor för bättre och snabbare insatser. Du kommer också att arbeta med förebyggande arbete i skiftgruppen.

Arbetet innebär fordons- och utrustningskontroller samt service och viss inre och yttre fastighetsskötsel. Det innebär också fysisk träning för att upprätthålla uthållighet vid utryckning.

Din bakgrund

Du är lugn och stabil i pressade situationer och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter. Du har god social förmåga och vill arbeta med människor i olika miljöer. Du tar ansvar för dina uppgifter och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete.

Du identifierar dig med MBR:s ledord Medvetenhet, Bemötande och Resultat som är kompassen för vårt arbete och grunden för att stärka vår gemenskap.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

  • Vi söker dig med examen från SMO eller motsvarande alt. arbetar som RIB-brandman idag med minst 2 års erfarenhet.
  • Du har dokumenterad rökdykarutbildning enligt AFS 2007:7.
  • Tjänsten kräver att du har godkänt testresultat från rullbandstest för nyanställning enligt AFS 2019:3 §76. Intyg, högst 6 mån gammalt, ska uppvisas med mätvärde 5.6 km/tim.
  • Du skall ha körkort med lägst C-behörighet.
  • Du skall vara simkunnig med god vattenvana.

 

Tjänsterna avser ett vikariat med start så snart som möjligt och fram till och med augusti 2021.

 

Ansökan

Skicka din ansökan till: rekrytering@mbrf.se senast 8 november 2020. Ange ”Brandman Långvikariat” i ämnesraden.

Ansök snarast då vi jobbar med löpande urval och tillsättning av tjänsterna.

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Mattias Lindvall, Stationschef, 021-39 82 35, mattias.lindvall@mbrf.se

Ann-Sofi Persson, Stationschef, 021-39 82 12, a.persson@mbrf.se

 

Fackliga kontaktpersoner kan nås via växeln 021-39 82 00.

 

MBR arbetar aktivt för att öka mångfalden inom förbundet. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenhet.

Vi arbetar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning.

 

Mälardalens Brand- och Räddningsförbund, MBR, och Västra Mälardalens räddningstjänst, VMKF, är en räddningstjänst för alla och en attraktiv arbetsgivare för alla som vill hjälpa oss i vår strävan att nå det olycksfria samhället oavsett kön, könsöverskridande identitet, religion eller annan trosuppfattning, etnicitet, funktionshinder, ålder eller sexuell läggning. MBR och VMKF är kommunalförbund för räddningstjänst och förebyggande brandskydd mellan Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Köping, Kungsör och Arboga. Från årsskiftet 2021 planeras dessa två förbund gå samman till ett större förbund. I det nya förbundsområdet bor för närvarande drygt ca 227 000 invånare. Det nya förbundet MBR kommer att ha ca 250 medarbetare som är fördelade på tre heltidsstationer och åtta RIB-stationer. Riskbilden är bred genom hamn, oljehamn, flygplats, ett antal större industrier, europaväg, riksvägar samt gammal kulturbebyggelse. Detta borgar för en arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter.


Välkommen med din ansökan!

Jobba hos oss

Bli en av oss, arbeta för ett säkrare och tryggare samhälle!

Här hittar du lediga jobb hos oss!

Mälardalens Brand- och Räddningsförbund
721 87 VÄSTERÅS

Besöksadress: Vallbyleden 9

Telefon: 021-39 82 00
E-post: mbr@mbrf.se

Följ oss i sociala medier

Instagram - Facebook