Stäng meny

Ekonomichef till MBR

Vi är i en spännande utvecklingsfas! Är du en skicklig ekonomichef som drivs av förändringsarbete?

Mälardalens Brand- och Räddningstjänstförbund (MBR) söker nu en utvecklingsinriktad Ekonomichef som vill arbeta i en bred, omväxlande och verksamhetsnära roll i en tempofylld och förändringsbenägen miljö för att bygga en räddningstjänst som kan möta framtiden.

MBR:s logotyp.

Dina arbetsuppgifter

Som ekonomichef kommer ditt arbete att spänna över många kompetensområden. Du har det övergripande ansvaret för att driva och utveckla förbundets ekonomiarbete, ekonomisk rapportering och redovisning. Du ansvarar och arbetar även operativt med redovisning, budgetarbete, bokslut, prognoser, räkenskapssammandrag, krav verksamhet, upphandling och uppföljning av verksamheten samtidigt som du har en nära dialog med våra ägare, dvs kommunerna som ingår i förbundet. Du är systemansvarig för förbundets affärssystem Hogia.

Rollen innebär även arbeta fram investeringskalkyler och att ansvara för att förbättra‚ utveckla och effektivisera ekonomistyrningen och ekonomiprocesserna och då i nära samarbete med övriga organisationen.

Rollen innebär inget personalansvar, men inom den administrativa avdelning, där ekonomifunktion ingår, så arbetar även en löneadministratör och en medarbetare ansvarig för kund- och leverantörsreskontran, medarbetare som du givetvis kommer att ha ett nära samarbete med.

Du ingår i MBR ledningsgrupp och du blir en mycket viktig kugge och bollplank till vår Förbundsdirektör i all form av ekonomiska analyser, prognoser, resultatuppföljning, rapportering och utveckling. Här gäller det att du brinner för utveckling för verksamhetens bästa och är lösningsfokuserad. Du rapporterar till administrativa chefen och din arbetsplats blir på Vallby brandstation i Västerås.


Kompetenskrav

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete där redovisning, ekonomisk analys och utvecklingsarbete med att skapa rutiner och processer varit självklara delar av arbetet. Har du dessutom kunskap inom pensionsfrågor och upphandlingsfrågor så är det givetvis mycket meriterande. Det som är riktigt viktigt för oss är att du har en bakgrund inom kommunal sektor, så du förstår hur beslut och ekonomiprocess fungerar i denna typ av verksamhet.


Vem är du?

Du gillar att vara delaktig i och kunna utveckla, påverka och stödja en verksamhet utifrån ekonomiska perspektiv. Du har ett systemtänkande och i kombination med en vilja att uppnå mål och resultat motiveras av att hitta nya lösningsorienterade tillvägångsätt, tex nya sätt att styra med mål och uppföljning.

Självklart är du noggrann och strukturerad och har en god analytisk förmåga och ett helhetsperspektiv. Du har en positiv livssyn, bjuder på dig själv och du kan kommunicera ekonomiska sammanhang till icke ekonomer såväl som till direktionen.


Om Räddningstjänstförbundet

Mälardalens Brand- och Räddningsförbund (MBR) är ett kommunalförbund för räddningstjänst och förebyggande brandskydd mellan Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Köping, Arboga och Kungsör. I förbudsområdet bor för närvarande drygt 231 000 invånare. MBR har cirka 260 medarbetare som är fördelade på elva brandstationer.

Riskbilden är bred genom hamn, oljehamn, flygplats, kärnbränslefabrik, ett antal större industrier, europaväg, riksvägar samt gammal kulturbebyggelse. Detta innebär ett spännande arbete med stora utmaningar och omväxlande arbetsuppgifter.

Vi samverkar i vår ledning av räddningsinsatser med Eskilstuna, Strängnäs och Flens kommuner, genom gemensamt inre befäl samt beredskapsfunktioner för stab, yttre ledning och räddningschefsroll.

Låter detta intressant för dig?

Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se snarast. Urval och intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Marie Lindholm hos Norén & Lindholm på 021-81 18 88.

I alla N&L’s rekryteringsprocesser blir du testad. Både på ett logiskt och personligt plan. Med hjälp av Alva Labs genomför vi en objektiv rekryteringsprocess. Testerna tar ungefär 10-20 minuter vardera.

Varmt välkommen med din ansökan!

Jobba hos oss

Bli en av oss, arbeta för ett säkrare och tryggare samhälle!

Här hittar du lediga jobb hos oss!

Mälardalens Brand- och Räddningsförbund
721 87 VÄSTERÅS

Besöksadress: Vallbyleden 9

Telefon: 021-39 82 00
E-post: mbr@mbrf.se

Följ oss i sociala medier

Instagram

Facebook