Stäng meny

Vi söker 12 st brandmän

Nu söker vi 12 st brandmän – kvinnor och män – till våra heltidsstyrkor inför sommaren 2021 till heltidsstationerna i Västerås och Köping. Bli en av oss, arbeta för ett säkrare och tryggare samhälle!

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats i ständig utveckling, där vi jobbar aktivt med medarbetarskap och ledarskap för att skapa en attraktiv arbetsplats för både kvinnor och män. Vill du vara med och utveckla MBR mot visionen ”Sveriges effektivaste och vassaste räddningsorganisation”? Sök till oss!

Uppdraget

Dina arbetsuppgifter spänner över hela området skydd mot olyckor. Arbetsuppgifterna består av allt från räddningsinsatser, förebyggande insatser, övning, underhåll och service till direkt skadeavhjälpande insatser.

Din bakgrund

Du ska ta examen från SMO senast sommaren 2021 eller motsvarande, alternativt arbetar du som RiB-brandman idag med genomförd grundutbildning och minst 2 års erfarenhet. Dokumenterad rökdykarutbildning enligt AFS 2007:7, 56 timmars utbildning till sommaren 2021.

Som person ser vi gärna att du samarbetar bra med andra människor, är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer samt har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv. Vi vill vidare att du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och är självgående genom att ta ansvar för dina uppgifter.

Ansök med personligt brev och CV. Bifoga kopia på:

  • Rullbandstest enligt AFS 2019:3 § 76, 5,6 km/tim, högst 6 månader gammalt
  • Intyg för simkunnighet lägst Guldbojen
  • Körkort behörighet B
  • Examensbevis SMO om du är klar med utbildningen

Planerade testdagar är 10-12 november 2020. Exempel arbetsrelaterade tester.
Introduktionsutbildning cirka 1 vecka genomförs under maj 2021.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Mattias Lindvall - Stationschef Västerås, 021-39 82 35, mattias.lindvall@mbrf.se
Björn Svensson - Stationschef Köping, 021-39 82 05, bjorn.svensson@mbrf.se

Fackliga kontaktpersoner kan nås via växeln 021-39 82 00.

Ansökan skickas till: rekrytering@mbrf.se senast 25/10 2020.
Ange: ”Sommarvik Västerås och/eller Köping” i ämnesraden.


Mälardalens Brand- och Räddningsförbund, MBR, och Västra Mälardalens räddningstjänst, VMKF, är en räddningstjänst för alla och en attraktiv arbetsgivare för alla som vill hjälpa oss i vår strävan att nå det olycksfria samhället oavsett kön, könsöverskridande identitet, religion eller annan trosuppfattning, etnicitet, funktionshinder, ålder eller sexuell läggning.

MBR och VMKF är kommunalförbund för räddningstjänst och förebyggande brandskydd mellan Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Köping, Kungsör och Arboga. Från årsskiftet 2021 planeras dessa två förbund gå samman till ett större förbund. I det nya förbundsområdet bor för närvarande drygt ca 227 000 invånare. Det nya förbundet MBR kommer att ha ca 250 medarbetare som är fördelade på tre heltidsstationer och åtta RIB-stationer. Riskbilden är bred genom hamn, oljehamn, flygplats, ett antal större industrier, europaväg, riksvägar samt gammal kulturbebyggelse. Detta borgar för en arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter.

MBR arbetar aktivt för att öka mångfalden inom förbundet. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenhet. Vi arbetar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning.


Välkommen med din ansökan!

Jobba hos oss

Bli en av oss, arbeta för ett säkrare och tryggare samhälle!

Här hittar du lediga jobb hos oss!

Mälardalens Brand- och Räddningsförbund
721 87 VÄSTERÅS

Besöksadress: Vallbyleden 9

Telefon: 021-39 82 00
E-post: mbr@mbrf.se

Följ oss i sociala medier

Instagram - Facebook