Stäng meny

Automatisk brandlarm - nu digitaliseras nyckelhanteringen med Smart passage

Nedan finns information till automatlarmskunder inom Räddningstjänsten Mälardalens geografiska område om Smart passage.

SOS Alarm har tillsammans med räddningstjänster över hela landet tagit fram en digital inpasseringstjänst kallad Smart passage. Smart passage syftar till smidigare nyckelhantering och förenklad inpassering vid automatlarm. RTMD har valt att ansluta sig i syfte att öka säkerheten för kunden.

Smart Passage ersätter manuell hantering av fysiska nycklar med ett smart system för fjärrstyrd digital och behovsstyrd inpassering. Vid ett automatlarm i ett objekt med Smart passage delar SOS Alarm ut behörighet till den utryckande räddningstjänsten. Detta innebär att räddningstjänsten kan komma in utan att behöva fysiska fastighetsnycklar. Behörigheten är temporär och avslutas när ärendet är avslutat.

Från 1 januari 2021 kommer alla automatlarmskunder ha möjlighet att kunna ansluta sig till smartpassage. Vi kommer att påbörja arbetet i Västerås, därefter kommer övriga medlemskommuner erbjudas att anslutas. För mer detaljerad information om vad detta innebär för er som automatlarmskund se följande länk: Smart passage - SOS ALARMlänk till annan webbplats

Taxor 2021

Information om taxor finns på följande länk: Taxor 2021

Vid frågor är ni välkomna att kontakta:

Räddningstjänsten Mälardalen: info@rtmd.se eller 021-39 82 00

SOS Alarm Sverige AB, kundcenter: kundcenter@sosalarm.se eller 0771-505 100


Räddningstjänsten Mälardalen

721 87 Västerås

Besöksadress: Vallbyleden 9

Telefon: 021-39 82 00
E-post: info@rtmd.se

Följ oss i sociala medier

Instagramlänk till annan webbplats

Facebooklänk till annan webbplats